Spirituális érzékszerveink - Tündérmajor

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Spirituális érzékszerveink

Lélekliget > Égi Üzenetek

Spirituális érzékszerveink

 

A szellemi létezésünk tudata, illetve a tájékozódás és észlelés a szellemi szférákban ugyanolyan érzékszerv, mint a látás, hallás, szaglás, stb. érzékszerve. Ez az, amit harmadik szemnek is neveznek. Aktiválása régebbi korokban csak nagyon kevés embernél történt meg. Ma viszont egyre inkább aktuálissá válik.

Régi, jól érthető példázat, hogy aki a vakok országába csöppen, hiába is magyaráz arról, hogy lehetséges hallás és tapintás nélkül, sőt távoli tárgyakat is érzékelni. Ott az illetőt bolondos fantáziálónak bélyegzik egyöntetűen. Ki hisz saját magának ezrekkel ellentétben? Tehát, ha éledezik, aktiválódik az új érzékszerved, akkor legyél megértő azokkal, akik bolondnak néznek, és sajnálattal teli szeretet legyen benned irántuk, mert ők még meg vannak fosztva ettől a fontos érzékszervüktől. Ne bizonytalanítson el az, hogy a „vakok országában” élsz! Wells „A vakok országa” című híres könyvében a látó főszereplő eljut arra a pontra, hogy már-már vállalná, hogy megvakítsák, csak hogy a társadalom része lehessen. Ám az utolsó pillanatban magára eszmél, és hatalmas erőfeszítéssel elindul felfelé. Ti, akiknek aktiválódik ez az új érzékszervetek, ezt a dilemmát magatok is megélitek, és az aktiválódást ez bizony nehezíti. A félelem. A félelem attól, hogy kigúnyolnak. A félelem a tévedéstől. Az tudat-mélyi tapasztalat, amikor e tulajdonságotok miatt már előző életetekben üldöztek benneteket. Az ezerarcú félelem.
Az az igazság, hogy nincs már semmi akadálya annak, hogy lehulljon a fátyol harmadik szemedről, hogy ez a szunnyadó érzékszerved aktivizálódjon.

Tisztázd először is, mitől félsz.  Ez látszólag egyszerű, de a valóságban nagy önfegyelmet és önismeretet igényel. Ha megvan, mitől félsz, az olyan, mint mikor gyertyát gyújtasz, múlik a homály, múlik a félelem. Ez után fordulj szembe vele. Én, aki e sorokat lejegyzetelem, leginkább attól féltem, hogy „a világ” kinevet és gyagyásnak tart: „Még hogy a lelked diktál neked! Ugyan már! …okos, értelmes ember hogy képzelhet ilyet?!” Ezért azt a feladatot kaptam, hogy létrehozzam ezt a honlapot, tárjam „a világ” elé. Ezzel mentem neki a félelemnek. A félelem még nem múlt el, de gyengült.

Higgy! Hidd, hogy létezik ez az érzékszerved és aktiválható, sőt már aktiválódik! Persze könnyen meglehet, hogy a válaszod ez: „könnyű azt mondani, hogy higgyek, mintha ez csettintésre menne!” Pedig az igazság elég közel áll ehhez. Bármilyen megerősítés, amit magadnak elég sokszor elmondasz, hat rád. Volt már olyan vizsgád, ahol így programoztad magad: „Úgyis kivágnak.”? Ha elégszer elmondtad, úgyis kivágtak… A gondolataiddal elkezded programozni a világmindenséget. Ne hidd, hogy a gondolat elszáll, a szellemi szférákban a gondolatok épp úgy létező valóságok, mint a Földön a tárgyak. Tehát, valahányszor elmondod: „Létezik az az érzékszervem, amellyel érzékelni tudom a szellemi valóságokat”, akkor minden egyes kijelentéssel élesíted azt. Mondhatod persze azt is, hogy „kinyílik a harmadik szemem”. Ez így rövidebb, de a kifejezés amennyire találó, annyira félrevezető is lehet, ha valaki ragaszkodik a szem, kinyílás szavakhoz. Ha megértetted a lényeget, akkor fogalmazd meg a saját mondatodat. Ne jövő időben. Ez azt jelentené, hogy MOST csukva szeretnéd tartani, de majd később sor kerülhet rá.
A hasonlatok más érzékszervekhez kissé zavaróak. Azt mondod: „Szeretném, ha kinyílna a harmadik szemem, hogy tisztábban halljak.” Ez így groteszk, de mégis érthető. Ezért nem mellőzzük a továbbiakban sem a hasonlatot az eddig ismert érzékszerveiddel.  Mi akadályozza a fizikai hallásodat? Pl. a nagy zaj. Tehát figyelj az életedre és tedd kevésbé zajossá. Kedveld meg a csendet! Ha beszédet, zenét hallgatsz, elvonja a figyelmedet a belső hangokról. Csak kevés zene van, ami nyugtat és csendesít.

Amikor egy érzékszervet nem használnak, az visszafejlődik, az izomzat is elsorvad. Spirituális érzékszervedet nem használtad, tehát edzeni, fejleszteni kell. Az „akarom, hogy működjön!”, az olyan, mint a túlerőltetés, gyarapodás helyett izomlázat hoz. A fejlesztés türelemmel, kitartással történjen.  Figyelj minden apró rezdülésre és mozzanatra, amikor lelked hangját véled hallani. Írd le, amit tapasztalsz. 1-2 hét távlatából visszaolvasva látod, mi volt sugallat, és mi kóbor gondolat. Emlékezz vissza a körülményekre, és az érzésekre, amely a sugallatot kísérte. Folytasd a gyakorlást. Mi segítünk nektek minden erőnkkel, de neked is hozzá kell tenned a részedet.

Azt, hogy felismerd, a spirituális érzékszerved már működik, gátolják a hiedelmeid. Láttál egy filmet, ahol angyal jelent meg. Olvastál egy könyvet ahol színes képekről ír a szerző. Beszéltél valakivel, aki a fejében hangokat hall. Azt látod, hogy mások oldalakat írnak, és nem veszed észre, hogy milyen okos kis sugallat volt, hogy ellenőrizd, nálad van-e a mobilod. Tehát előzetes elképzeléseid vannak, hogyan kell működnie. Felejtsd el mindenki más tapasztalatát, és légy nyitott!
Figyelj, légy bizakodó, elcsendesült és laza! Veled vagyunk. Segítünk.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz