Segíthetek? - Tündérmajor

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Segíthetek?

Lélekliget > Égi Üzenetek

Segíthetek?

 
 

Senkin sem lehet segíteni, amíg nem kéri.

A folyamat mindig úgy kezdődik, hogy az emberben megjelenik a hiányérzet. Valami olyasmit érez, hogy lehetne több is. Hogy lehetséges az életet nyugodtabban, tartalmasabban, több szeretettel élni. Ekkor feltesz egy kérdést: Hogyan? Önmagának teszi fel, és eleinte nem is tudatosan. Keresni kezd. Először ezt sem tudatosan. Egyszerűen más dolgokat vesz észre az életben, másra fókuszál. Másként kezd gondolkodni, és más következtetésre jut. Ez egy nagyon érzékeny folyamat. Hol gyors, hol lassú. Mindenesetre senki sem tudja siettetni, felgyorsítani. Maga az egyén sem, kívülálló pedig főleg nem. Ez egy érési folyamat.
Amikor rálátsz más kondíciójára, mert már magasabban állsz, könnyen lehet, hogy késztetést érzel arra, hogy segíts neki eljutni oda, ahol te már állsz. Mert neked jobb. Érzed, hogy benned több a nyugalom, a megbocsátás, a béke, az irgalom, a szeretet. A segítőkészség. És a segítőkészség netán arra késztet, hogy megpróbáld őt felhozni, felhúzni magad mellé.

Nem lehetséges. Az útját neki is végig kell járnia.

Nehéz érzés ez számodra. Tele vagy segíteni vágyással, tetterővel, szeretettel. Miért kellene ezt visszafogni?! Pedig bizony ez is egy lecke, amit meg kell tanulnod. Talán könnyebb, ha arról a helyről, ahol most állsz, fölfelé nézel. A nagyobb tudatossággal már látod, hogy vannak feletted is szintek, és rád is ÚT vár, amíg oda eljutsz.

Az utat nem lehet megspórolni.

Az ÚT a lényeg.

Az ÚT a tanulás, a tapasztalás, maga az élet.

Sem magadnak, sem másnak nem spórolhatod meg az utat.

Mit tehetsz azokért, akiket látsz, hogy botladoznak az útjukon és sérüléseket szereznek és fáj nekik az élet? Magadon dolgozz! Ne rajtuk. Légy olyan, válj olyanná, hogy ŐK vegyék észre, hogy te már tudsz valamit… Várd ki türelemmel azt, hogy akinek lehetséges, észrevegye: tud tőled tanulni. Várd ki, amíg megkérdi: mondd, mit tudsz? Hol tanultad? Hogy csinálod? Mi történt veled?
Légy olyan, mint a világítótorony. A világítótorony soha sem hívogatja a hajókat magához. A hajók azok, amelyek tudják, ott vár rájuk a nyugodt kikötő.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz