Nyílt nap - Tündérmajor

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nyílt nap

Következő nyílt napunkról érdeklődjön e-mailben: szutra@annan.hu

Mire számíthatnak, ha eljönnek hozzánk?
Bemutatjuk Önöket a kecskéinknek, melyek a megélhetésünk alapját biztosítják már 28 éve, ezért nagy tiszteletben tartjuk őket. Megismerkedhetnek cseppet sem buta tyúkjainkkal, bár az eszük igazán csak addig ér, hogy tudják, mi a jó és kellemes nekik! (Eddig is voltak ilyen ismerőseik, nem?) Van még két kutyánk, akik a simogatást fogják követelni. Megmutatjuk az ökoházunkat és a biokertet. Irigykedve megcsodálhatják a gyönyörű tájat, és bekapcsolódhatnak a Gyűrűfűi    Nyíltnap rendezvényeibe is.
Ám a fő program az, hogy elmesélem a bio sajtkészítés rövid elméletét, és közösen készítünk egy kis kecskesajtot. A saját készítésű sajtot a nap végén mindenki hazaviheti!
A kicsi üzemünk befogadó befogadóképessége véges, ezért a sajtkészítésben csak az tud részt venni, aki előre bejelentkezik! A sajtkészítés elméletéből ne várjanak tőlünk doktori értekezést, vagy komoly kémiai képletek levezetését! Sajtot az emberiség már évezredek óta készít, nem ördöngösség. Mi ennek a legegyszerűbb módját mutatjuk be lazán és vidáman.

Étkezés: Készítünk kecskés finomságokat. Kétféle bio menüből választhatnak: 1. A Kecskepásztor Lakomája (gidasült) 2. Grillezett kecskesajt. Mindkét menü kemencés krumplival és friss salátával. Kerítünk valami süteményt is utána, elvégre ünnep lesz. Az étek mellé bio gyümölcslevet és jóféle borocskát kínálunk. Ha megfáradtunk a sajtkészítésben, közösen elfogyasztjuk.
Az utazást egyénileg kell megoldani! Azt vállaljuk, hogy ha van, aki a kocsijával mást is elhozna tele kocsi fele költség alapon, azt összehozzuk azzal, aki szállító járművet keres.
Gyűrűfű csak Dinnyeberki felől közelíthető meg.
Dinnyeberkitől 3 km-t kátyús makadámúton kell megtenni, inkább a terepjáróval jöjjenek, ne a Jaguárral.


Jelentkezni a szutra@annan.hu e-mail címen lehet.
Érdeklődni e-mailben és telefonon: 73/378595


A nyílt napot azért szoktuk Pünkösd Vasárnap tartani, mert ez jó alkalom lehet szombattól hétfőig egy kellemes dél-magyarországi kirándulásra. Néhány ötlet: Pécs,  siklósi vár, harkányi, magyarhertelendi vagy szigetvári gyógyfürdő, szigetvári vár, mecseki és zselici túrák, orfűi tó, abaligeti barlang.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz