A valóság keresése - Tündérmajor

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A valóság keresése

Lélekliget > Égi Üzenetek

A valóság keresése

 

Megfigyeltem, hogy mi, emberek olyan sokféle állásponton vagyunk azzal kapcsolatban, hogyan épül fel, hogyan működik a világ, mi mozgatja, irányítja, és főleg, hogy hogyan igazodjunk el benne. Megfigyeltem azt is, hogy ki-ki a maga szemléletmódjával teljesen elégedett és magabiztos lehet, akár keresztény, buddhista, ateista, hindu, spirituális kereső, Fénymunkás vagy bármi más szerepkörbe illeszkedik bele. Ezért a kérdésem arra vonatkozott, hogy hogyan tudunk a közelebb kerülni a világ: a teljes, vagy valódi világ megértéséhez.

Ezt a választ kaptam:

A Teljes és Objektív Valóságot csak maga a Teljes és Objektív Valóság ismeri. Életek hosszú-hosszú sora alatt egyre közelebb kerülünk hozzá, míg végül eggyé olvadunk vele. Amíg ez meg nem történik, az észlelésünk, tapasztalásunk töredékes.
Tudom, hogy segítek neked, ha hasonlatokat használok, de azért ne felejtsd, hogy ezek csak hasonlatok. A Teljes és Objektív Igazság megtalálását képzeld úgy, mint egy bújócskát. Elbújni is és keresni is nagyon élvezetes. Amíg gyerek az ember. Emlékezz vissza, micsoda teljes jelenlétben megélt élmény volt, amikor biztosan tudtad, hogy ez játék, és mégis egyszerre volt jelen egy tökéletesen átélt izgalom, hogy megtalálnak-e? Hogy megtalálod-e?


Elmúlhat az aggodalmad, hogy jól játszod-e az élet nevű játékod, ha felidézed a hajdani bújócskázás élményét. A Teljes és Objektív Valóság keresése nem több, mint egy vidám bújócska. Játszol. És igen, megtalálod.
Az emberek itt a Földön roppant sokféle előzetes tapasztalattal vannak jelen, ezért az életük, hitük, meggyőződésük is rendkívül sokféle. De, hogy megpróbáljak válaszolni a kérdésedre, valamennyire mégiscsak kategorizálnom kell. Ismét egy hasonlattal szeretnék élni. A fizikai világ észlelését tekintsük a földi körülményeknek, a szellemi valóságokat pedig hasonlítsuk a víz alatti világhoz. Van, aki nem is tud arról, hogy létezik víz alatti világ. Nem is érdekli. Ha beszélsz róla, meg sem hallja, amit mondasz. El sem tudja képzelni, hogy létezhet ilyen. Sosem látott nagy mennyiségű vizet, tehát a magyarázatod is hihetetlen, érthetetlen számára. Ők még kevés inkarnációban éltek. Nekik még nem a Hazatalálás a feladatuk s céljuk: épp ellenkezőleg, a fizikai világ jó megismerése, belakása. Van egy másik csoport is, akik harcosan hirdetik, hogy víz alatti világ nem létezik. Velük egész más a helyzet: ők nagyon is tudják, hogy létezik, voltak már sokszor előző életeikben víz alatt, de sérültek akkor. A hite, szellemi meggyőződése miatt sok embert kínoztak, öltek meg, és bizony sok életre szóló a rémület. Tartsd tiszteletben ezt, ha valaki erős érzelmektől áthatva védi azt a meggyőződését, hogy márpedig csak a földfelszínen van létezés. Hidd el, ha rálátnál, milyen múlt rejtőzik e ragaszkodás mögött, nem szállnál vitába vele, megértéssel lennél iránta.


A következők azok, akik már néha belemerészkednek a vízbe. Furcsának találják, olyan más… rövid fürdőzés után kijönnek belőle. Mások már több időt töltenek a vízben, a felszínt nagyon érdekesnek találják, lelkesednek a vízért és egyre jobban megtanulnak úszni. Később, akár életek múlva, kíváncsivá válnak, mi van a mélyben? Alámerülnek, és itt olyan dolgokat látnak, amelyet a földfelszínen soha. Lények, amelyek se nem járnak, se nem repülnek, mégis tudnak mozogni… mások a víz alatti földhöz kötve… mindnek szokatlan az alakja… vajon melyik bánt, és melyik barátságos? Ekkor az ember visszatér a vízfelszínre, kimegy a biztonságot nyújtó fövenyre és elgondolkozik, hogy

vajon tényleg járt ott, a víz alatt? Lehetséges egyáltalán a víz alá kerülni? Elmondja a társainak, hogy létezik víz, alá is lehet merülni, és furcsa lények élnek ott, amelyeknek se lábuk, se szárnyuk, mégis mozognak. A többiek persze nem hiszik. Ah, csak álmodtad az egészet! De hát hajt a kíváncsiság, ismét bemerészkedsz, és ismét látod a víz alatti világot. Aztán találkozol másokkal, akik szintén voltak a víz alatt és a közös élmény magabiztosabbá tesz. Lassacskán megismersz új fogalmakat, mint például hal, korall, cápa, delfin, bálna… és már nem érdekel, hogy vannak mások, akik buta, misztikus álmodozónak neveznek emiatt. Végül megtalálod azt az arányt, amely az épp aktuális életedhez kell: mennyit tartózkodj a víz alatt, mennyit a föld felszínén. Megtanulod tisztelni mindenki útját, akár a földön jár, messze még a vizektől, akár az óceánok mélyén úszkál élete nagy részében.
Csak magadra figyelj. Annyira keress, amennyire még jólesik. Amennyi belefér a játékba. Ne hasonlítsd magad másokhoz! Fogadd el, ha még szívesebben tartod a fejed a víz felszíne felett. Fogadd el, ha még nem ismered pontosan a cápa természetét.

Elég, ha tanulsz.
Elég, ha keresed a Teljes és Objektív Valóságot. Ám töltsön el örömmel, hogy még nem találod, hisz ha megtalálod, akkor eggyé olvadsz vele.
Hidd el, a játék a lényeg.
A keresés.
A siker.
A fejlődés.

Ám ez a játék nem másokkal való verseny. Mindenki csak önmagát múlhatja felül. Ha rálátnál mások teljes életútjára az életei során, eszedbe sem jutna, hogy másokhoz mérd magad. Ki akar legyőzni egy gyereket? Mely hétköznapi ember kél versenyre egy olimpiai bajnokkal? Ha a súlyemelés az erősséged, mért akarnál tornászbajnok lenni?
Önmagad fejlődhetsz. Önmagad múlhatod felül. És ez nem a lexikális tudás versenye és nem is a pénz, a siker versenye, még csak nem is a teljesítményeké. A szív-erők versenye. Hogy leszel egyre toleránsabb, segítőkészebb, hogy leszel egyre nagyobb békében önmagaddal és a világgal. Tehát nem az a lényeg, hogy épp a földfelszínen élsz, távol a vizektől, vagy időd nagy részét a víz alatt töltöd. Ha a helyeden, ahol vagy, megtalálod a szeretet útját, akkor tiéd a győzelem, tiéd a dicsőség és a béke.
Ámen.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz